top of page

Nord PIANC kokous Lappeenranassa

PIANC (The World Association for Waterborne Transport Infrastructure) järjestää pohjoismaisen NordPIANC kokouksen joka toinen vuosi. Tänä vuonna oli Suomen vuoro olla isäntänä. Tapaaminen järjestettiin Lappeenrannassa 21.-23.9. Kokoukseen osallistui 45 väylä- ja satama-alan asiantuntijaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista ja Virosta. Lisäksi PIANCin pääkonttorin terveisiä toivat PIANCin presidentti Geoffroy Caude sekä pääsihteeri Louis van Schel. Paikaksi oli valittu Saimaan kanavan ympäristö ja Holiday Club Saimaa.

Koska ensimmäisenä seminaaripäivänä oli kansainvälinen autoton päivä, liikuttiin päivän aikana vain kävellen ja laivalla. Seminaarivieraat tutustuivat risteillen Saimaan vesistöön sekä Saimaan kanavaan Mälkiän sululla, missä tutustuttiin myös Saimaan kanavan käyttökeskukseen ja VTS- keskukseen sekä kanavamuseoon.

Seminaarin aineistot löytyvät kohdasta: Aineistoja

Seuraavan kerran NordPIANC tapaaminen järjestetään Ruotsissa vuonna 2017.


Recent Posts
bottom of page